Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-36 54 15 13

27 juni 2018
Super User
Het ondersteunen van hechting en gebruik maken van kinderopvang lijken soms te botsen. Maar dat hoeft niet. Wanneer hechting wordt gezien als een doorlopend proces; thuis en op de opvang, kunnen deze twee werelden elkaar mooi aanvullen.
Read More
09 januari 2017
Super User

Hij is 4 jaar en komt thuis van school. Hij schreeuwt. Hij stampt. Hij gaat op de grond liggen. Hij  mokt. Hij weigert aan tafel te komen. Hij daagt zijn broer en zus uit. HIJ. IS. BOOS!  Ik ben 37 jaar en snap er niets van. Ik luister. Ik kijk. Ik kook (avondeten). Ik vraag. Ik negeer. Ik beveel. Ik knuffel en wordt weggeduwd. Ik voel mee. Ik geef het even op.

Read More
02 oktober 2016
Super User

Het woord ‘emoties’ komt van het Latijnse woord ‘emovere’ wat betekent: doen bewegen. Hiermee is in één klap duidelijk dat gevoelens een lichamelijk actie vereisen; tranen, een gil of schop. Zodat er ruimte wordt geschapen om ook innerlijk een stap vooruit te maken. Emoties vragen en brengen dus beweging. Zeker in kinderen.

Read More